Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Специализиран център за лечение на сарком

Специализиран център за лечение на сарком

Сарком е общото наименование на всички видове злокачествени тумори на съединителната тъкан, участващa в образуването на костите: външна обвивка на костите; хрущял; костна тъкан; стави.

Най-често засяга дългите кости на ръцете и краката, поради което е популярен като рак на костите. Саркомите се срещат рядко, но са изключително опасни, тъй като нямат отличителни симптоми и признаци. Те се развиват и разпространяват бързо. Лечението изисква опит и специализирани познания. Затова според международните стандарти и насоки за добра клинична практика, саркомите трябва да се лекуват в специализирани центрове от лекари, обучени да поставят диагноза и да лекуват саркоми.

За борба с коварното онкологично заболяване, което покосява предимно деца и млади хора, Анадолу Медицински Център обособи Специализиран център за лечение на сарком. Центърът има мултидисциплинарна структура, която обхваща специалисти по:

  • медицинска онкология;
  • радиационна онкология;
  • педиатрична онкология;
  • ортопедична хирургия;
  • патология;

В Центърът се лекуват злокачествени тумори на кости и меки тъкани, включително остеосарком, сарком на Ewing, хондросарком, фибросарком, метастазен карцином, миелом и други метастатични костни тумори. Нашите лекари имат богат опит в редки и тежки видове остеосарком. Използват специални хирургични процедури за отстраняване на тумора, така че да се запазят засегнатите крайници и се прилага ротационна пластика. Мултидисциплинарният екип работи заедно, за да направи цялостна оценка и да предложи най-подходящия вариант за лечение пред вид здравето на пациента, възрастта му и хода на заболяването.

Анадолу Медицински Център разполага с необходимото съвременно и прецизно оборудване и прилага иновативни подходи към лечението на пациентите. Лечението на сарком в Анадолу Медицински Център има редица предимства: точност и скорост при диагностициране; комбинация от американски и европейски методи на лечение; използване на модерно оборудване.

Повече за видовете сарком, за симптомите и признаците на заболяването, комплексната диагностика и съвременните методи за лечение на тези злокачествени заболявания можете да прочетете тук.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg