Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Лечение на вродени аномалии и придобити деформации

Лечение на вродени аномалии и придобити деформации

Раждането на дете с вродени аномалии на черепа и лицето или деформацията им в по-късна възраст е сериозно предизвикателство за всеки. Ефективното лечение на тези не само естетични, но и функционални заболявания изисква индивидуална стратегия и мултидисциплинарен подход. Именно това предлага екипът на Комплексния център по краниофациална хирургия към Анадолу Медицински Център.

Лечение на вродени аномалии

Краниофациалната хирургия предлага лечение на вродени аномалии. Хирургията при краниосинтоза решава проблеми с правилното развитие на черепа, което има пряко отношение към умственото развитие на детето. Лечението на хипертелоризъм има отношение към правилното възприемане на света. Своевременното лечение на вродено цепнато небце и цепната устна е свързано преди всичко с развитието на говорната функция. Съпътстващите ги деформации на носа, както и вродените аномалии на ухото изискват по-широк терапевтичен подход, защото включва методи на присаждане. Коригирането на лицеви диспропорции като изпъкналост на лицето, асиметрия на брадичката, са важни за функциите хранене, говор, дишане. Съчетанието на ортогнатна хирургия с ортодонтско лечение решава дългосрочно проблемите с деформациите на челюстта и произтичащите правилна захапка и подредени зъби.  

В комплексния център се оперативно лекуват и придобити деформации и заболявания: лицева парализа, лицево-челюстни фрактури, рак на шията и главата. С помощта на триизмерното моделиране са осигурили протези на пациенти с липващи око, ухо, нос, пръсти след злополука и др.

Екипът на Комплексния център по краниофациална хирургия

Освен с опитни хирурзи в областта на краниофасциалната хирургия, Центърът разполага и със съвременна апаратура за виртуална хирургия и триизмерно моделиране на импланти и протези. За всеки пациент се сформира мултидисциплинарен екип от неврохирург, ортодонт, пластичен хирург, рентгенолог, медицински генетик, офталмолог, УНГ специалист, анестезиолог. Екипът изготвя цялостен план за лечение и го следва съобразно състоянието на пацциента. Особено при лечение на вродени аномалии трябва да се проследява и растежа на детето. Ето защо лечението трябва да бъде доверено на екип специалисти под един покрив. Екипът на Комплесния център по краниофациална хирургия са свидетели на порастването на много бебета, които сме оперирали след раждането им. В сътрудничество със специалистите по пластична и естетична хирургия те са повишили качеството на живот на много възрастни, чийто външен вид е възстановен или подобрен.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg