Продължете към съдържанието
Начало » Статии » TrueBeam – чудото в радиационната онкология вече достъпно и в България

TrueBeam – чудото в радиационната онкология вече достъпно и в България

TrueBeam е най-новата модерна и иновативна система за лечение на различни видове тумори.

Поради много причини, ракът е един от най-значимите обществени здравни проблеми, както в нашата страна, така и по света. Днес са налице множество научни разработки, отнасящи се както до диагностиката, така и до лечението на раковите заболявания. Изследванията по този, наболял за човечеството, въпрос продължават, внедряват се нови технологии. Също се създават  клинични и операционни програми с една едничка цел – да се назначи правилното лечение. Както и да се постигне максимално добър резултат за пълноценния живот на пациента.
Ново предизвикателство за лекарите, специализирани в борбата с раковите заболявания.

TrueBeam – най-новата модерна и иновативна система за лечение на различни видове тумори.

TrueBeam e гъвкава платформа, която може да се използва за различни форми на лъчетерапия и радиохирургия.
„Радиационната онкологията е област, в която отражението на новите технологии е най-бързо, обхватно и в дълбочина. С помощта на системата TrueBeam продължителността на лечението се съкращава наполовина. Тя не променя нормалния ритъм на живот на пациента и след като премине определеното за деня облъчване, пациентът може да се върне към всекидневния си ритъм“, информира проф. д-р Кайхан Енгин, ръководител на отделението по радиоонкология в Анадолу Медицински Център в Истанбул – един от малкото центрове в света, които успешно прилагат новата платформа на лечение.

Какво представлява това чудо в радиационната онкология

То е достъпно и за българските пациенти, заради близостта на страната ни до Центъра и достъпните цени на лечение? Кои видове рак могат да се лекуват и какви са предимствата му? Отговор на тези въпроси дава проф. Енгин, получил образованието си в престижни университети в САЩ и Турция, с над 100 научни статии, редактор на книги, посветени за раковите заболявания, основател на дисциплината „Радиационна онкология“ в университета „Uludağ” и неин председател:
“Проектирана от американска компания, световен лидер в областта на високите технологии в медицината,

TrueBeam е платформа, която може да се използва за лечение на всички видове рак

Които изискват приложение на лъчетерапия. Основната цел на технологията е да постави под контрол тумора. TrueBeam изпраща радиационна енергия към тумора с прецизност до милиметър като същевременно предпазва околните тъкани.
Най-общо казано, предимствата на този метод, могат да се сведат до следните – това е система, която извършва облъчването на фокус, без отклонения; тази система намалява времевата продължителност на сесиите, за време, по-малко от 2 минути; тази система дава възможност за радиотерапия и радиохирургия едновременно; при тази система не е необходима анестезия, тъй като не се усеща болка; при тази система страничните ефекти са сведени до минимум, защото нормалната, здрава тъкан е защитена.”


Онкологичният център в Анадолу Медицински Център

Той е създаден на принципа “болница в болницата”, което позволява на пациентите да получат лечение в отделена и спокойна среда, а специалистите, сертифицирани лекари от САЩ и Турция, да използват останалите отделения, за да приложат мултидисциплинарен подход в работата си – сътрудничеството с другите катедри прави достъпна употребата на широк спектър от технологии, с които да се планира и осъществява най-доброто лечение на пациентите.
Българският пациент, поискал второ медицинско мнение, което в Анадолу Медицински Център е безплатно и се прави в рамките на 3 дни, трябва да знае, че всеки отделен случай в Центъра се изследва и оценява от специален съвет, състоящ се от патолог, рентгенолог, специалист по нуклеарна медицина, медицински онколог, радиоонколог и хирург. Всяка седмица този екип се събира на т.нар. борд среща, на която се решава и назначава най-подходящия специфичен план за лечение въз основа на здравословното състояние на пациента, локализацията на тумора, вида и стадия на заболяването.

За удобството на пациента и неговите близки Медицинският център разполага с международен отдел.

Който има ангажимента да организира престоя – подготвя документите и съдейства както за пътуването, така и за посрещането и настаняването в Центъра. Отделът разполага с приблизително 50 човека обслужващ персонал, 5 от тях преводачи на български език, които са на разположение на пациентите и техните близки 24 часа в денонощието безплатно.
С визията си да се превърне в еталон за здравни услуги Анадолу Медицински Център следва стандартите на изследване, диагностициране и лечение на раковите заболявания, разработени и прилагани от Johns Hopkins Medicine – американския лидер в тази сфера. Добрите специалисти, иновативните технологии, индивидуалното лечение на рака и прилагането на специфична персонализирана терапия към всеки пациент са комбинацията от фактори, които гарантират добрите резултати от лечението в Анадолу Медицински Център.
Всеки желаещ може да получи консултация от типа второ медицинско мнение от експерти на Анадолу Медицински Център абсолютно безплатно.
Лицензираните офиси на Анадолу Медицински Център в България се намират в София и Пловдив. По-подробна информация може да се получи от anadolubg.com.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg