Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Българи, лекувани с CyberKnife, просълзиха гостите

Българи, лекувани с CyberKnife, просълзиха гостите

Над 40 души от страната ни месечно подават документи за Анадолу медицински център, който предлага уникалния метод за безоперативно лечение на рака CyberKnife.

Един от първите пациенти от България на Анадолу медицински център

Това е пловдивчанинът Георги Атанасов (43). Той просълзи гостите на откриването на Здравния информационен център в Пловдив, сред които бяха:

  • Мис Канада 2008 Брук Бойл;
  • реалити звездата Зара;
  • организаторката на конкурса Лейди България Теодора Колчева;
  • красавицата от Биг брадър 2 Лили.

Бизнесменът страда от рядко срещан наследствен синдром. Той е претърпял и две операции в България. След което е насочен от български специалисти да се лекува в истанбулската болница, която работи в сътрудничество с американска болница № 1 Джон Хопкинс.

Здравният център, чийто мениджър е Мустафа Мехамедов, осигурява бърз достъп на пациенти от България до АМЦ.

В него се приемат изследвания и документи, преведени на английски, а специалисти от болницата в Истанбул до 24 часа дават отговор какъв вид лечение е необходим. Най-добрите световни специалисти поемат лечението след като е готова диагнозата.

„Месечно над 40 българи подават документите си чрез нас в Анадолу Медицински Център. До 24 часа професорите в Истанбул правят безплатна консултация на пациентите, които са подали медицинските си експертизи при нас на английски. След това се определя лечението. През последните месеци все повече деца идват за лечение с тумор в мозъка. Жените най-често лекуват рак на гърдата и на шийтката на матката. Мъжете – от рак на панкреаса и на дебелото черво”, обобщи Мустафа Мехмедов.

Според Георги Атанасов лечението в Истанбул има доста предимства

Освен, че най-добрите световни специалисти поемат лечението на болните, средното разтояние от България е едва на 5 часа път. Също там и цените са доста по-занижени от останалите в Европа. Средно операция на тумор достига в АМЦ до 10 хиляди евро.

„Само две фамилии в България страдат от моята болест. Първата и втората операция ми направиха през 2002 и 2004-т година, третата в Анадолу медицински център – през 2006. Там ме подложиха на най-новия метод за безоперативно лечение СyberKnife. Нямате представа каква е разликата – колко болезнена и мазохистична е операцията, и колко неусетно минава лечението с СyberKnife.

Лежах в една чиста зала около 50 минути, без упойка и без да усетя никаква болка. След интервенцията няма престой в болницата – станах, качих се на колата и се прибрах в България. Това наистина уникален метод и би трябвало да имаме такава система и в България. След като у нас има хора с яхти за 5 милиона евро, толкова ли не може да се купи този уникален робот, който струва 12 милиона евро?”, запита се риторично Георги Атанасов, който стана любимец на гостите с откровенния си разказ.

Уникалният метод за безоперативно лечение на рака CyberKnife

Новият метод за лечение на рака се прилага само в 5 медицински центрове в Европа. CyberKnife е най-съвременния метод за радиационна хирургия, който унищожава тумора при минимално облъчване на здравата тъкан около него. Роботизираната система CyberKnife за радиационна хирургия е първата и единствена в света радиохирургична система, предназначена за лечение на тумори където и да е в тялото със субмилиметрова течност. CyberKnife осигурява допълнителна възможност за много пациенти диагностицирани преди това с тумори, неподлежащи на оперативно отстраняване или намиращи се на трудно достъпни места в тялото.

Предимствата на най-съвременния метод за лечение на рака са, че третира тумори навсякъде в тялото, непрекъснато следи тумора по време на лечението, осигурява точна до субмилиметър обработка на тумора, с минимално въздействие върху околните здрави тъкани. Освен това този метод осигурява възможност за лечение на тумори, неподлежащи на оперативно отстраняване или комплексни по своя характер, има съобразен с пациента дизайн, който осигурява спокойна лечебна практика, позволява изключителна гъвкавост при планиране на лечението и допълва съществуващата радиационна терапия, както и програмите МИРТ или IGRT( Image-Guided Radiotherapy).

Работейки в стратегическо сътрудничество с Института Джон Хопкинс, който оглавява класацията US News & World Report’s – класираща американските болници по рейтинг за последните 17 години, Анадолу фондация също е отличена като една от първокласните болници в Истанбул, заедно с международно известния Анадолу Медицински Център (АМЦ).

Анадолу Медицински Център развива широко сътрудничество със световно известният медицински институт Джон Хопкинс, което включва всички аспекти на висококачественото здравеопазване и непрестанното медицинско образование. Това го прави уникален както за Турция, така и за по-голямата част от света.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg