Вече три години специализирания център за лечение на рак на гърдата осигурява качествен живот на хиляди жени, страдащи от това коварно заболяване.

Центърът предоставя комплексна диагностика и лечение – от рутинен скрининг до успешно лечение и пластична хирургия – пълен пакет услуги, отговарящи на всички нужди на пациентите с рак на гърдата. Качеството на обслужване и предоставянето на услуги, които улесняват лечението, отговарят на най-високите световните стандарти.

С развитието на съвременната медицина все по-голямо значение се отдава на ранната диагностика и пълното възстановяване в лечението на рака на гърдата. След първоначалния преглед в Центъра за лечение на рак на гърдата пациентите преминават изследване чрез  мамография, преглед с ултразвук и биопсия, в случаите, когато е необходимо. Обръща се специално внимание на жени с висок риск от рак на гърдата. Лекарите диагностицират пациента, оценяват степента на заболяването и предлагат най-адекватното, бързо и ефективно лечение.

Всеки отделен случай в Центъра за лечение на рак на гърдата ще се изследва и оценява от специален съвет, състоящ се от специалисти от отделенията обща хирургия, медицинска онкология, радиационна онкология, ядрена медицина, радиология, пластична хирургия, психиатрия. Всяка седмица този мултидисциплинарен екип ще се събира на т.нар. тумор борд среща, на която ще се решава и назначава най-подходящия специфичен план за лечение. Преодоляването на всички видове проблеми при заболяване от рак на гърдата е заслуга на целия екип.

Специалистите от Центъра за лечение на гърдата се стремят да запазят гърдата на жената. В случай, че това не е възможно, методът, използван при отстраняване на гърдата, определя какъв метод на реконструкция да се приложи. Целта е да се гарантира качеството на живот на пациентките след преодоляване на заболяването.

Отдаден на мисията си да предоставя качествени здравни грижи на своите пациенти Анадолу Медицински Център се утвърди като референтен център за лечение на всички видове рак. Свидетелство за това са акредитацията за Клиничен раков център от ОEIC (Oрганизация на европейските институции за ракови заболявания), бронзовата акредитация “Planetree Patient Centered Care”, класирането на Анадолу Медицински Център в ТОП 10 болници в света и най-вече многобройните пациенти с техните споделени истории.