Отделенията по неврологични науки: неврологияневрохирургия и психиатрия, работят в тясна координация, тъй като в практиката им се срещат припокриващи се симптоми и заболявания, към които следва да се подходи цялостно. Тъй като нервната и останалите системи на организма се влияят една от друга по много и различни начини, предлагането на комплексни грижи за пациента е основен принцип за нас. Ние не сме привърженици на тяснопрофилната диагностика и лечение. Отделенията по неврологични науки, както и другите отделения в Анадолу Медицински център прилагат мулти-дисциплинарния подход.

Нашата цел е да предложим на своите пациенти най-модерните диагностични и терапевтични методи, заедно с първокласно здравно обслужване, сравнимо със световните стандарти в областта. Чрез прилагане на най-модерните постижения на медицината.се стремим не само към лечение, но и към подобряване на качеството на живот на пациентите

Центърът по неврология към Анадолу медицински център диагностицира и лекува заболявания на нервната система, включително главоболие, световъртеж, разстройства на нервната система, Паркинсон, неврологични смущения и инсулт.  Лекарите в центъра са специалисти със значителен опит в областта на неврологичните заболявания.

Центърът по неврофизиология извършва всички неврофизиологични прегледи, които се изискват от съвременната неврология. Тук се включват: електроневромиография (ЕМГ), видео ЕЕГ наблюдение, стимулирани потенциали (СП), магнитна стимулация, интраоперативно наблюдение, дългосрочно видео ЕЕГ наблюдение, телеметрично ЕЕГ наблюдение и др.

Центърът за лечение на епилепсия е оборудван с модерна апаратура за ЕЕГ, дългосрочно видео ЕЕГ наблюдение и телеметрия за диагностициране на различните типове епилепсия. Освен това, тук се диагностицират и лекуват пациенти с усложнения чрез имплантиране в  мозъка на различни видове електроди.

Център за лечение на дегенеративни заболявания е специализиран в областта на заболяванията на централната нервна система и предлага диагностициране, лечение, проследяване и образоване на близките по проблемите на Паркинсон, множествена склероза, деменции (напр. болест на Алцхаймер)

В лабораторията за полисомнография, която прилича повече на уютна хотелска стая се прави поне шестчасов запис на съня (запис на мозъчните вълни, дишането и хъркането, сърдечния ритъм, мускулната активност на брадичката и краката, нивото на кислорода в кръвта и кръвното налягане, движението на очите, напрежението в областта на гърдите и коремна, стадиите на сън и позициите на тялото). При анализ на всички тези параметри се диагностицират причините и последиците от нарушенията на съня.

Отделението по неврохирургия е специализирано в лечението на:

  • Тумори на мозъка: глиални тумори, менингиоми, мозъчни метастази, вътречерепни тумори, хипофиза, доброкачествени кистозни тумори
  • Мозъчно-съдови лезии: артериовенозни малформации, мозъчни каверноми, аневризми
  • Хирургия на двигателните разстройства и Функционална неврохирургия:  хирургия на Паркинсон (дълбока мозъчна стимулация), дистония (дълбока мозъчна стимулация), есенциален тремор (дълбока мозъчна стимулация), тригеминална невралгия (микроваскуларна декомпресия)
  • Спинална хирургия: лумбална и цервикална дискова херния (микрохирургия), тумори на гръбначния мозък (епендимом, невром, менингиом, хемангиобластом и др.), метастази на гръбначния мозък, гръбначна нестабилност (спинални импланти)
  • Заболявания като менингомиелоцеле, хидроцефалии, церебрални болести и др., които се наблюдават при раждане и се развиват с развитието на нервната система, както и други болести на детското развитие.
  • С неврохиргични методи се лекуват болести, причинени от наранявания на главата, гръбначния стълб и гръбначния мозък.