Продължете към съдържанието
Начало » Статии » „След тумор на гръбначния стълб мога да продължа живота си ”

„След тумор на гръбначния стълб мога да продължа живота си ”

Татяна Сталева, на 31 години, за лечението на тумор на гръбначния стълб в Анадолу Медицински Център.

В началото на месец юли 2015 година изживях истински шок, след като случайно  ми бе открит голям тумор на гръбначния стълб. Лекарите в България заключиха, че единственото решение е продължителна и комплексна операция с много неизвестни. След първоначалния шок, реших да потърся второ мнение от високо квалифицираните лекари в Турция. Така започна срещата ми с невероятните специалисти в Анадолу Медицински Център.

Още преди заминаването ми от България имах изготвена програма, включваща нужните изследвания и контролни прегледи.

При пристигането ми в болницата ме посрещна усмихната преводачка, която ме съпровождаше навсякъде. Впечатление ми направи приятната и спокойна обстановка, непривична за повечето болнични заведения и приветливия персонал. Специалистите, с които имах консултации бяха:

  • неврохирурга доц. д-р Ахмет Хилми Кая;
  • уролога проф. д-р Джемил Уйгур.

Силно впечатление прави спокойствието, което вдъхват благодарение на дългогодишния си опит и голям професионализъм. Подробно ми обясниха всичко за сложната операция като единствен изход за мен. Уговорихме дата и две седмици по-късно отново пътувах към Истанбул за решителната крачка.

Ако кажа, че не изпитвах страх, ще излъжа – имаше много неизвестни неща, които можеха да се объркат. Преди да вляза в операционната зала бях посетена от двамата хирурзи, които ме запознаха още веднъж с възможните сценарии. Те поискаха от мен да се успокоя и доверя, гарантирайки ми, че ще дадат 100%от себе си. Шестчасовата операция бе проведена под ръководстото на доц. д-р Кая.

Следващото, което помня е събуждането ми от упойка в интензивното отделение, където веднага разбрах от близките си, че всичко е минало напълно успешно.

Веднага след края на операцията доц. д-р Кая лично ги е уведомил, че са извадили целия тумор, че няма никакви усложнения. Няколко часа по-късно бях посетена и от двамата лекари, които ме увериха ,че всичко е минало по най-добрия възможен начин. И наистина имайки предвид сложността на интервенцията, включваща операция на:

  • гръбначен стълб:
  • страничен коремен разрез;

След по-малко от 24 часа аз бях извадена от интензивното отделението и вдигната на крака, без какъвто и да е двигателен дефицит. Няколко дни по-късно излезе и патологичния анлиз, който за най-голямо мое щастие показа, че туморът е доброкачествен и няма нужда от допълнителна терапия. Седмица по-късно бях със свалени клипси, свободно движеща се и напълно пълноценна, уверена, че всичко вече е зад гърба ми.

Искам още веднъж да изкажа благодарността си на целия екип на Анадолу Медицински Център:

  • на сестрите в неврологично отделение, които се грижиха денонощно за здравето и комфорта ми;
  • на проф. д-р Уйгур, че спаси бъбрека ми;
  • най-вече на доц. д-р Ахмет Хълми Кая, благодарение на който движението ми е непокътнато и мога да продължа живота си пълноценно.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg