Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Вродените сърдечни болести се разпознават и лекуват

Вродените сърдечни болести се разпознават и лекуват

Вродени сърдечни болести се разпознават и лекуват казват от Анадолу Медицински Център.

При осем от хиляда новородени деца се установяват вродени сърдечни болести. Благодарение на развитите технологии в сърдечно съдовата хирургия голяма част от тези деца продължават живота си след опepативна интервенция.

Сърцето и кръвоносните съдове на едно бебе се оформят още през осмата седмица в утробата на майката. През този период поради каквато и да е причина, се появи някаква аномалия в структурата на сърцето, тези бебета се раждат с вродена сърдечна болест.

В днешно време с повишаване на културното и социално-икономическо ниво много от бременностите протичат под контрола на лекар специалист. Благодарение на който вродените сърдечни заболявания се установяват още преди раждане. Ранното диагностициране и възможността за ранно проследяване спомагат за по-нататъшни интервенции или за подготвяне на бебето за операция.

Вродените сърдечно-съдови заболявания вече  се разпознават и лекуват успешно с помощта на специалистите и напредналите технологии в областта на сърдечната хирургия.

Сърдечна недостатъчност е невъзможността на сърцето да изпомпва необходимото количество кръв в органите. Това  се дължи на увреждания в сърдечния мускул, вследствие на запушване на вените и артериите. Както и на диабет или високо кръвно налягане. Кръвта, която носи необходимия за организма кислород се разпростира из тялото и достига до тъканите. От там сърцето участва, като изпълнява ролята на помпа. А при сърдечната недостатъчност сърцето продължава да работи, но поради отслабване на силата му, не може да подаде достатъчно количество кръв в тъканите. Това състояние създава сериозни проблеми и в други органи като бъбреците. Какви са степените на заболяването, симптомите, как да се предпазим и какви са методите на лечение, информира доц. д-р Ертан Йокмен.

Прочетете повече в anadolumedicalcenter.bg

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg