Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Светослав Стоилов от Перник филм за и лечението му с Кибер Нож

Светослав Стоилов от Перник филм за и лечението му с Кибер Нож

Светослав Стоилов е на 20 години, от Перник, и се лекува от рак на белите дробове. Приложено му е лечение с Кибер Нож – ефективна алтернатива на операция за премахване на туморите при лечение на различни ракови заболявания, която съчетава производство на радиация с роботизирана ръка.

CyberKnife е система, която проследява и потвърждава мястото на тумора и позволява автоматична компенсация на движенията на пациента. Той насочва лъчите като в реално време наблюдава определената за манипулация зона, като предпазва здравите тъкани от облъчване“. Това информира проф. д-р Кайхан Енгин, ръководител на отделението по радиоонкология.

Докато лежа и слушам музика, машината се движеше бавно около мен. Обясниха ми, че преценява прецизно позицията на тумора и същевременно облъчва под най-ефективни ъгли. По този начин не засяга здрава тъкан. Усещам, може и да си въобразявам, едно затопляне от лъчите. Моето усещане е, че действа. А относно продължителността на процедурата – тя варира между 25 минути и 1 час. След това се връщах към обичайните си занимания и така до следващия сеанс“. Така споделя впечатленията си Светослав Стоилов.

Лечението с Кибер Нож, безкръвен и безболезнен метод, е доказал своя успех не само при тумори в мозъка, но и при такива в:

  • гръбначния стълб;
  • гръбначния мозък;
  • белия и черния дроб;
  • панкреаса;
  • надбъбречната жлеза и простата,
  • както и други труднодостъпни зони.

Катедрата по радиационна онкология, благодарение на знанията и опита на специалистите, модерната апаратура и сътрудничеството с болницата Джон Хопкинс, осигурява на своите пациенти световно ниво на лечение.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg