През 2014 г. на 30 години Ивайло Минчев узнава тежката диагноза рак и още по-тежката локализация – рак на синусите. В България претърпява две болезнени операции, следват курсове на лечение с лъчетерапия и химиотерапия. Но въпреки усилията на лекарите, Ивайло не се чувства добре, дори напротив, започва да се чувства все по-зле.

Невъзможността да намери облекчение на състоянието си и многократните неуспешни опити за лечение в страната, стават причина той да потърси второ медицинско мнение в чужбина. Негови близки и приятели му препоръчват Анадолу Медицински Център и той изпраща медицинската си документация с надежда за изцеление. При постъпването му в Анадолу Медицински Център се налага отново да се направят пълни изследвания, които отнемат само два дни. Резултатът от тях е ужасяващ – болестта освен че не е овладяна, се е разпространила и в костите и в белия дроб. След дълго заседание на мултидисциплинарния тумор-борд е решено на Ивайло Минчев да се предложи комбинирано лечение, което включва комбинация от лъчетерапия и химиотерапия, както и третиране с Кибернож.

„Продължих лечението си в Анадолу Медицински Център. И нещата стават много добре. Метастазите намаляват, дори изчезват. Благодарение на екипа на проф. Кайъхан Енгин и на д-р Йешим Йълдъръм, мисля, че съм на правилния път. Препоръчвам Анадолу Медицински Център на всички като много добра.“