Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Лечение на рак :“От цялата си душа благодаря!“

Лечение на рак :“От цялата си душа благодаря!“

За лечение на рак в емоционална история на Дафинка Зафирова от град София. Тя провеждана профилактичен преглед при който е диагностицирана с онкологично заболяване.

Преди време Дафинка основава движение „Да победим рака“, а мотото е „Минута профилактичен преглед, спасен цял човешки живот“.  Силно се вълнува от проблемите на пациенти, което са дигностицирани с опасната болест. Когато самата тя е изправена пред ужасната новина за заболяването си, тя не се предава. Нейният син, който е възпитаник на Джон Хопкинс Юнивърсити, също помага и я насочва към Анадолу Медицински Център.

„Не мога да не изразя благодарността си към лекуващите лекари – професор Юскент, професор Енгин, към международния отдел на цялата болница, специално към българския отдел и към Хабибе и към целия персонал обслужващ българската страна“, споделя Дафинка.

След проведени консултации със специалисти, преглед на цялата история на заболяването и прегледи,  Дафинка отправя към професора и най-човешкия въпрос – „Професор Юксент, аз съм човек, средно интелигентен, кажете ми истината – дали ще оздравея, от какво съм болна или не. Той със своята психология ми каза – „Вие ще бъдете здрава, Вие ще живеете“.

Три месеца отнема на Дафинка Зафирова, нейното лечение на рак за да бъде напълно възстановена и напълно здрава.

Не крие емоционалната си привързаност към хората, които са и помогнали – екипът от специалисти, медицински сестри, преводачи…

„Направихме много консултации, беше стрес за цялото ми семейство. Но ние предоляхме всичко това с помощта на лекарите, които работят в Анадолу Медицински Център. И особено в онкологичната клиника. Не мога да не изразя благодарността си към д-р Юксент и д-р Енгин. Те са, бих казала, с тяхното поведение и отношение бяха психолозите, които ми върнаха живота и любовта. Да се радвам на живота, така, както виждам природата, цветята, така, както те живеят, така и аз живея. Особено съм благодарна на Хабибе, защото попадайки тук, аз попаднах съвсем случайно, независимо, че моят зет е завършил Джон Хопкинс, той също препоръча тук да направим консултациите и само за три месеца бях възстановена, така както бях преди да заболея. Всички досега прегледи, които съм направила са положителни, че съм здрава, че ми няма абсолютно нищо“.

Емоционалният разказ да Дафинка Зафирова завършва с думите – „Не мога да не изразя благодарността си, професор Юксент е човека, който възвърна вярата ми, любовта към моето семейство, което също страда много, но с негова помощ, ето, аз съм при вас. За което благодаря, от цялата си душа благодаря“.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg