Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Лечение на менингиом

Лечение на менингиом

Успешното лечение на менингиом зависи от размера на тумора, колко бързо расте, къде се намира, възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Хоспитализация за мозъчна операция може да отнеме до една седмица или повече. Това е в зависимост от няколко фактора, включително общото състояние и възрастта на пациента и сложността на процедурата. Тъй като менингиомът се развива в мозъка, съществува доста висок риск операцията да представлява определени рискове за пациента. Следователно, в случай на  доброкачествен менингиом, се предпочита да се наблюдава развитието на тумора и лекарствата, тъй като понякога симптомите отсъстват. Хирургичното лечение е противопоказано, особено при възрастни хора, поради свързаните рискове (кървене, инфекции, увреждане на нервите и др.). Лечението на злокачествени менингиоми съчетава оперативните и терапвтичните методи на неврохиругията и онкологията.

Неврохирургия при високи стандарти

Нашия Център за неврологични науки обединява специалисти по неврохирургия и неврология.
Екипът е посветен на диагностиката и лечението на заболявания, засягащи нервната система. Отделението по неврохирургия прилага най-съвременни технологии като:

  • кибернож;
  • радиотерапия;
  • ЕЕГ видео наблюдение и мозъчно картографиране;
  • локализация на тумор;
  • цифрова ангиография;
  • разширени MRI и CT канирания.

Освен това неврохирурзите от Анадолу Медицински Център могат да проведат телеконференции със специалисти по медицина на Джон Хопкинс за второ медицинско мнение и за обмяна на опит.
Знаем, че всеки пациент има уникален здравословен проблем, който изисква персонализирани и внимателно обмислени възможности за лечение на мултидисциплинарно ниво. Това става без да се подлага на ненужни терапевтични процедури или изследвания. Анадолу Медицински Център осигурява безопасни условия и най-високите професионални стандарти за неврохирургични интервенции, както и лечение и подкрепа, персонализирани за всеки отделен случай. Всеки пациент в Анадолу Медицински Център се лекува с най-голяма всеотдайност от екип медицински експерти, а най-съвременните технологии се предоставят в приятелска среда.
Независимо дали желаете да получите второ медицинско мнение, диагностика или  лечение, можете да се възползвате от опита и иновативните методи, предлагани от лекарите в Анадолу Медицински Център.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg