Продължете към съдържанието

Ние разбираме Вашите притеснения, свързани с решение за лечение в Турция. Иновативните и интегрирани медицински услуги на Анадолу Медицински Център се основават на приоритета за всеобхватна грижа за пациента.

Нашите координатори ще създадат условия за Вашето удобство преди пристигането и по време на престоя Ви. Ще бъдете обгрижени професионално, денонощно и безплатно, на български език.  

Второ медицинско мнение

Ако желаете да се консултирате със специалисти за вашите диагноза и лечение, можете да изпратите медицинската си документация чрез нас безплатно. Ще получите второ медицинско мнение на база документите ви до 3 дни, заедно с план-сметка за допълнителни изследвания и лечение в Анадолу Медицински Център.

Заявка за посещение

След като сте взели решение за лечение в Анадолу Медицински Център, свържете се с нашите офиси в България или Международния отдел в Турция и уточнете дата за преглед или постъпване за лечение. Вашият координатор ще съдейства за организиране на пътуването Ви до Истанбул и обратно, както и за настаняването Ви.

Организиране на пътуване

Трансферът между летището, автогарата, жп гарата на Истанбул и Анадолу Медицински Център са безплатни. Необходимо е предварително да ни изпратите информация за часа и мястото на пристигане.

При желание от Ваша страна може да осигурим специализиран транспорт за Вас и придружаващите Ви лица. При необходимост, обезпечаваме и помощ с наземна и въздушна линейка.

Организиране на настаняване

Организацията на посещението и настаняването се извърша от координатора на пациента.

На разположение за пациентите и техните придружители е Хотел „Анадолу Титаник Комфорт” – намира се в непосредствена близост до основната сграда на болницата и предлага комфортна обстановка, съчетана с прекрасен изглед към морето и парка. С капацитет от 42 легла Хотел „Анадолу Титаник Комфорт” е проектиран така, че пациентите да почувстват домашния уют и удобствата на здравния център.

Спрямо Вашите предпочитания, координаторът може да направи резервация и в други хотели, в района на болницата.

Общуване на български език

Департамент Международни услуги разполага с професионални координатори, специално обучени за симултантен превод в болнична среда. Екипът говори турски, английски, немски, френски, италиански, румънски, руски, български, арабски и други езици. Те са запознати с културните очаквания на пациентите и се стараят да осигурят пълен комфорт на пациентите, предприели лечение в Истанбул.

През времето на престоя в Анадолу Медицински Център българските пациенти имат на разположение пет квалифицирани преводачи на български език. Екипът от професионални координатори съдейства изцяло и всеотдайно на пациентите и ги придружават безплатно при всички медицински и административни процедури.

Медицинска регистратура

С помощта на консултантите и персоналния преводач, пациентът се регистрира в отдел „Прием на пациенти” като попълва регистрационен формуляр на родния си език. Заедно с медицинския паспорт, пациентът получава гривна за ръка, върху която са изписани неговия протоколен номер, държавата и ползвания език от пациента. Гривната се носи през целия престой в болницата, тъй като тя е определяща за всички процедури, които ще бъдат направени на пациента.

Медицински прегледи

Следваща стъпка е запознаването на пациента с лекуващия лекар и медицинските сестри. Лекарят разглежда изследванията (епикриза и образни изследвания), които пациентът предоставя, и в свободен разговор получава необходимата му информация. Пациентът също получава информация за назначения от лекаря метод на лечение (консултации, лабораторни изследвания, процедури и др.).

След прегледа и консултацията на пациента се правят пълни лабораторни изследвания. Докато чака резултатите, той и близките му могат да отдъхнaт в хотела, в специално обособените социални зони или да се включат в организирана обиколка на Истанбул.

Медицинско лечение

Съобразно резултатите от изследванията, лечението може да се проведе по два начина: извънболнично или болнично. Анадолу Медицински Център разполага със стаи, специално създадени за извънболнично лечение – например за химиотерапия и лъчетерапия. При необходимост се правят допълнителни изследвания, които да потвърдят, че здравословното състояние на пациента позволява лекарствена терапия. След излизане на резултатите завършва и процесът на извънболнично обслужване и пациентът получава нова гривна на ръката за болнично настаняване.

Сигурност на личните данни

В Анадолу Медицински Център се използват системите за кодиране ICD-10 и DRG и информационната система HIS, с които се следят процесите и съхраняването във виртуална среда на архива на пациентите. Със системата за информация, свързана в интернет среда, лекарите почти от всяка точка следят контролирано записите на пациентите.

Анадолу Медицински Център използва системата PACS за съхранение на резултатите от радиологичните изследвания във виртуална среда, като се отделя особено внимание на безопасността им. По този начин резултатите те се съхраняват на едно място в бързодостъпен за лекуващия лекар формат. Благодарение на това, особено при хроничните и раковите заболявания, които предполагат продължително лечение, развитието на болестта се проследява лесно.

Използваните информационни системи предоставят възможност за електронна комуникация между лекаря, пациента и близките му и други заинтересовани страни.

Заплащане на медицинските услуги

От създаването си досега Анадолу Медицински Център прилага принципа всеки пациент да се посреща с нужното уважение при всяка стъпка на лечението, независимо от неговата платежоспособност. По тази причина добрата комуникация относно финансовите условия е един от приоритетите ни.

Официалните представители в България и департамент Международни услуги предоставят подробна опис-сметка на процедурите и медикаментите, които ще се прилагат в лечението, както и разходите за престой на пациента и неговите близки. Те обсъждат с пациента условията на плащане, за да може той предварително да планира престоя си в Анадолу Медицински Център.

Пациентите могат да заплатят цената на медицинските услуги в брой, чрез кредитни карти или чрез банков превод. В Анадолу Медицински Център е разпопожен банков клон, който обслужва чуждестранните пациенти при плащания и обмяна на валута. На разположение е и банкомат за притежателите на международни карти.

Медицински застраховки

Анадолу Медицински Център има сключени договори с много международни застрахователни компании. Пациентите, притежаващи международни здравни застраховки следва да предоставят застрахователна полица на отдел Международни услуги, които ще се свържат със застрахователната компания за потвърждение на условията за плащане съгласно разпоредбите в договорите, сключени от страна на болницата.

За повече информация за банковите преводи и застрахователните компании, моля свържете се с официалните представители в България или с отдел Международни услуги.

Приятен престой

По време на престоя си в Анадолу Медицински Център може да си отпочинете от ежедневния стрес и да се отпуснете в приятна и комфортна обстановка. На Ваше разположение са зони за отдих, салон за красота, магазин за подаръци, парк на комплекса, организирани посещения на туристическите забележителности в Истанбул.

Медицински направления

 Ние не сме привърженици на тяснопрофилната диагностика и лечение, тъй като всички системи на организма се влияят една от друга по много и различни начини. По тази причина предлагането на комплексни и интегрирани грижи за пациента е основен принцип за нас. 

Вижте повече

В отделенията по онкология се диагностицират и лекуват всички видове рак. Онкологичните отделения на Анадолу Медицински Център са обединени на принципа “болница-в-болницата”, където Вие ще бъдете лекувани персоналнос индивидуализирани грижи и всички удобства. 

Вижте повече

В отделенията по онкология се диагностицират и лекуват всички видове рак. Онкологичните отделения на Анадолу Медицински Център са обединени на принципа “болница-в-болницата”, където Вие ще бъдете лекувани персоналнос индивидуализирани грижи и всички удобства. 

Вижте повече

Кибернож е най-безопасният метод за неинвазивно лечение на рак. Анадолу Медицински Център разполага с Кибернож от 2005 г. За 10 години опитният екип е излекувал хиляди пациенти от над 20 страни. Отделението по радиационна онкология разполага с най-съвременните технологии за радиохирургия.

Вижте повече

Иновативните радионуклидни терапии са резултат от развитието на съвременната концепция за персонализирано лечение на рак. Такива са: Галий-68 PSMA PET/CT, Галий-68 DOTATATE, Лутеций – PSMA, Лутеций-DOTATATE, Радиева терапия, Актиниево лечение и други.

Вижте повече

Специализираният център по трансплантация на костен мозък предоставя надеждно лечение на хематологични видове рак като левкемиялимфома и миелома. Процесът на трансплантация обхваща времето от вземане на решение, подготовката на пациента, осъществяване на трансплантацията, проследяване в периода на хоспитализация и след изписване.

Вижте повече

В отделението по ортопедична онкология на Анадолу Медицински Център се лекуват злокачествени тумори на кости и меки тъкани, включително остеосарком, сарком на Ewing, хондросарком, фибросарком, метастазен карцином, миелом и други метастатични костни тумори.

Вижте повече

Центърът за лечение на рак на гърдата към Анадолу Медицински Център предоставя комплексна диагностика и лечение. Тя включва от рутинен скрининг до пластична хирургия. Както и пълен пакет услуги, отговарящ на всички нужди на пациентите с диагноза рак на гърдата.

Вижте повече

Преди години онкоболните пацианти с рак на перитонеума се считаха за пациенти в терминален стадий, на които се прилагаше палиативно лечение и системна химиотерапия, без особен резултат. Днес обаче, животът на пациентите може да бъде удължен посредством интраабдоминални химиотерапевтични методи, известни като HIPEC и PIPAC.

Вижте повече

В центъра по урологична онкология опитните специалисти изцяло се посвещават на диагностиката и лечението на: рак на простатата, рак на пикочния мехур, тумори на надбъбречната жлеза, рак на тестисите, рак на бъбреците.

Вижте повече

Отделението по гинекологична онкология лекува пациентки с туморни образувания на женската половата система като рак на маточната шийка, рак на яйчниците, рак на матката, както полипи и миоми. След обстойна предварителна оценка на заболяването се прилага индивидуален план за лечение. 

Вижте повече

Отделенията по неврологични науки: неврологияневрохирургия и психиатрия, работят в тясна координация, тъй като в практиката им се срещат припокриващи се симптоми и заболявания, към които следва да се подходи цялостно. 

Вижте повече

В Комплексния център по краниофациална хирургия се извършват оперативните процедури на черепа и лицевите кости, които решават вродени аномалии или придобити деформации, причинени от тумори или злополуки в областта на шията и главата. Центърът ползва виртуална хирургия и триизмерно моделиране за изработване на протези при липсващо око, ухо, нос, пръсти.

Вижте повече

Отделението по естетична, пластична и реконструктивна хирургия предлага услуги на международно ниво като използва най-модерно оборудване и новаторски хирургични техники. Някои процедури се изпълняват в същия ден, което дава възможност на чуждестранните пациенти да получат обслужване без да бъдат хоспитализирани.


Вижте повече

В отделенията по кардиология и сърдечно-съдова хирургия се стремим да предпазим Вашето сърце чрез диагностициране и лечение на всички проблеми по най-добрия възможен начин. В отделенията се диагностицират и третират редица сърдечно съдови усложнения.

Вижте повече

Специалистите от отделението по гръдна хирургия лекуват успешно гръдни и белодробни заболявания на пациенти от всички възрастови групи. Тук широко приложение намира роботизираната хирургия с Да Винчи.

Вижте повече

Отделението по ортопедия на Анадолу Медицински Център осигурява обслужване в областта на диагностиката, манипулациите и рехабилитацията на мускулно скелетни разболявания, които играят важна роля в ежедневна човешка дейност. 

Вижте повече

Минимално инвазивната хирургия е динамично развиваща се област, която включва лапароскопия, роботизирана хирургия, ендоскопски процедури. Новите методи са все по-широко застъпени в общата хирургия, гръдната хирургия гастроентерологията, урологията и гинекологията.

Вижте повече

Интервенционна радиология включва ориентираните към диагностика и лечение перкутанни и ендоваскуларни процеси с помощта на специална игла, тел или катетър и допълва методи като ангиографията, компютърната томография и ултразвуковата диагностика.

Вижте повече

Проблемните двойки, лекувани с последните технологии и най-новите модерни методи, се радват на висок процент на успеваемост в отделението за асистирана репродукция IVF – “Ин-витро” към Анадолу Медицински център под ръководството на специализирана група лекари.

Вижте повече

Официално представителство на Анадолу Медицински Център

Представителството в България не е медицинско заведение и предоставя само безплатни услуги за организиране на лечение в болницата в Истанбул, Турция.

гр. София

гр. Пловдив