В бюлетин Здраве брой 13 от Анадолу Медицински Център.

Здраве

Анадолу медицински център наскоро въведе нова диагностична техника за рак на простатата. MR-TRUS Fusion е метод, който открива огнищата на рак на простатата и гарантира взимането на биопсия от тези места с точност до милиметър.

Още в броя:

Проф. д-р Кайъхан Енгин за неопровержимите предимства на Киберножа, който се доказа като последна дума на технологията за радиационна терапията на всякакъв вид ракови заболявания в областта на мозъка, мозъчния ствол, гръбначния мозък, гърдите, бял дроб, черен дроб, панкреас, надбъбречната жлеза, простатата и др.

„Половината от раковите заболявания на главата и шията са рак на ларинкса, а половината от рака на ларинкса се заема от рака на глотиса. Най-характерното начало при рака на глотиса е дрезгавия/пресипналия глас.“ Симптомите, рисковите групи, диагностиката и методите на лечение обяснява проф. д-р Неждет Юскент.

Многоплодна бременност или повече ин витро процедури? – отговор от проф. д-р Айдън Аръджъ – Директор на Центъра по репродуктивно здраве в Анадолу Медицински Център. И още по темата: за криоконсервацията на ембриони. Рискова ли е бременността след ин витро, разяснява д-р Д-р Ебру Йозтюрк Йоксюз.

За коварното заболяване глаукома, която наред с катаракта, е сред основните причини за слепота в световен мащаб може да научите от д-р Бурджу Уста Услу офталмолог в Департамент Хурургични науки в Анадолу Медицински център.

Световен ден на рака: Всяка година 8 200 000 души умират от рак по
света. Всяка година на 4 февруари, Световния ден на рака, обединява
населението по света в борбата срещу рака. Както рака засяга всеки
по различен начин, така всеки човек има силата да предприеме различни действия. Колективно и индивидулно, за да се намали тежестта на рака спрямо лица, семейства и общности.

Изтеглете: Бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център – Брой 13