Бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център – Брой 14

Анадолу Медицински Център отново е сред ТОП 10 болници в света. Основание за това е не само модерната медицина, но и грижата за пациента, на която са посветени всички служители. Емоционалната подкрепа за справяне с рака има огромно влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве. Затова популяризираме посланието на WCD „Ние можем. Аз мога. Да поискам подкрепа.
Проф. д-р Сердар Кахраман, завеждащ Отделението по неврохирургия очертава как новите технологии допринасят за прецизните микрохирургични и невроендоскопски интервенции за лечение на мозъчните тумори.
В броя ще намерите подробно представяне на радиоемболизацията и хемоемболизацията като таргетни методи на лечение на рака на черния дроб, които се осъществяват от радиолозите в Центъра за интервенционална радиология.
Още в броя: Проф. д-р Айдън Аръджъ, Директор на Центъра по репродуктивно здраве, очертава факторите, които въздействат на фертилитета и обръща внимание на безплодието при мъжете.
С оглед комфорта и сигурността на пациента обръщаме внимание и на анестезията, която съпътства всякакви ежедневни или всеобхватни хирургични операции, интервенционални приложения, дори раждане на дете. А в рубриката Споделено, представяме разказа на Георги Атанасов – първият пациент на Анадолу Медицински Център.