Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Отново сред ТОП 10 болници в света

Отново сред ТОП 10 болници в света

За пореден път Анадолу Медицински Център е в ТОП 10 най-добри болници в света за 2017 година. Класацията се прави от независима международна организация Medical Travel Quality Alliance (MTQUA). Тя е посветена на специалните нужди от безопасност, качество в лечението и грижата за пациентите, лекуващи се в чужбина. MTQUA е единствената глобална програма за сертифициране на болници, клиники, агенции и свързани с тях услуги за медицински туризъм.

MTQUA одитира болници в Европа, Америка, Азия, Близкия изток за отлични постижения в лечението и грижите за медицински туристи от цял свят. Екипът на MTQUA посещава на място болниците и ги оценява въз основа на качеството на медицинското лечение. Както и на няколко неклинични фактора:

 • вкл. качество на грижата;
 • комуникации;
 • маркетинг;
 • стойност за парите;
 • културна и социална чувствителност;
 • личен живот;
 • безопасност и др.

"Тазгодишният списък с Топ 10 отразява все по-голямата конкуренция, по-качествена грижа и по-високи стандарти, които са в полза за лекуващите се в чужбина", казва Джули Мънро, президент на MTQUA.

Основание за класирането на Анадолу Медицински Център е съвкупното качество на медицински услуги на световно ниво и посветеността на целия екип за подобряване на живота на пациентите.

Анадолу Медицински Център предлага иновативни и интегрирани медицински услуги с най-напредналите технологии в областта на онкологията, включително трансплантация на костен мозък. Онкологичният център използва  съвременни, доказани и мултидисциплинарни методи за диагностика и лечение на всички видове рак. Програмите се провеждат от екип от международно признати опитни професионалисти в областта на здравеопазването. Болницата също така предлага лечение в областите на:

 • общата, минимално инвазивната и сърдечно-съдовата хирургия;
 • неврохирургията;
 • урологията;
 • гинекологията;
 • репродуктивното здраве.

Но това, което значително отличава Анадолу Медицински Център от другите болници е философията за грижа, ориентирана към пациентите.

Отделът Грижа за пациентите е първият по рода си в Турция и региона, развиващ подход, който поставя пациента в основата на всички процеси. „В Анадолу Медицински Център наш приоритет е да гарантираме, че пациентите ни преминават през диагностичния и лечебния процес по най-удобен за тях начин. В този смисъл изграждаме всички наши политики за обслужване от сигурността до администрацията спрямо емоционалната връзка, която установяваме с пациентите. Стремим се да изучим и да отговорим на очакванията на нашите пациенти, като вземем подходящи мерки за нашата болница. Не само служителите на отдела, но и всеки представител на болницата от:

 • лекарите и медицинските сестри;
 • диетолозите и психолозите;
 • администраторите и преводачите;

Се стараят да обмислят и осъществят процесите от гледна точка на пациента.

По този начин всички услуги се персонализират и приспособяват към пациента. Ние винаги сме на ваше разположение с целия наш медицински персонал за каквото имате нужда, на всеки етап от вашето лечение. За да организираме нашата система според средата, с която сте свикнали, трябва само да ни уведомите за вашите изисквания преди посещение в болницата. Резултатите, които искаме да постигнем са отлично лечение, отлична грижа и в крайна сметка отлични резултати за пациентите.“

Предоставянето на ясна диагностика, усъвършенствано лечение, безопасност и удобство на всеки пациент е най-висок приоритет. По тази причина се оценяват потребностите и очакванията на пациентите, за да се осигури пълноценен процес на лечение. Пациентите се информират за болестта, лечението, рисковете и ползите, участват в процеса на вземане на решения относно алтернативите. По този начин самите пациенти съдействат за постигане на резултатно лечение и бързо възстановяване.

Отдел Услуги за чуждестранни пациенти осъществява грижата за хиляди пациенти годишно от повече от 65 държави.

Повече от 80 служители изграждат мост между пациента и лекуващия го екип, като координират грижата за чуждестранните пациенти от първия контакт, по време на престоя в болницата и в проследяването на състоянието на пациента след като той се завърне в у дома. Към всеки чуждестранен пациент се зачислява специалист, който говори неговия роден език и който го придружава и подпомага по време на целия процес на лечение. Специалистът координира всеки аспект от посещението на пациента, включително планирането, пътуването, настаняването, административното обслужване. Той помага за организиране на процедурите с медицинския екип, улеснява всички консултации, комуникация, дейности и събития, услуги за възстановяване. Координаторът осигурява подкрепа и увереност в момент, когато пациентът трябва да вложи цялата си енергия и мисъл във възстановяване на здравето си.

Не случайно хиляди пациенти от цял свят изразяват своята благодарност към отдадените медицински лица и служители на Анадолу Медицински център с думите „Те лекуват и с отношение.“

За повече информация моля посетете www.anadolumedicalcenter.bg.

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg