Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Анадолу медицински център гостува в България

Анадолу медицински център гостува в България

Топ специалисти от турския „Анадолу медицински център”, утвърдена европейска институция в борбата с рака, базирана в Истанбул. Те представиха у нас най-новите технологии, подходи и методи в лечението на рака. Болницата, създадена през 2005 г., е в постоянно стратегическо сътрудничество с американския медицински институт Johns Hopkins, световен лидер в лечението на рака.

„Центърът по онкология” към „Анадолу медицински център”

Той е изграден на принципна „болница в болницата”. Обособен е като отделен независим център от основаната структура на болницата за нуждите на болните от рак пациенти не само от Турция, но и от цяла Европа и отвъд океана. Оборудван е с най-модерните световни технологии в областта на лечението и проследяването на рака като ПЕТ/КТ, 3 тесла ЯМР, КТ скенер, Кибернож и др.

В резултат на нови стратегии, разработени и развити в тази посока от 2007 г., в момента медицинският център обслужва пациенти от 30 страни от различни региони на света. Също така повече от 1500 български пациенти годишно се лекуват в него. Тенденцията показва, че броя на, а чуждестранните пациенти на болницата с всяка изминала година расте.

Мултидисциплинарният екип от специалисти осигурява в „Анадолу медицински център” бърза диагностика и най-добрата персонализирана. Също и индивидуална терапия за пациентите си с различни видовете рак като:

 • рак на стомаха;
 • на бъбреците;
 • на белите дробове;
 • на мозъка;
 • на тестисите;
 • на кожата и др..

Проф. д-р Неждет Юскент, специалист по хематология, вътрешна медицина и онкология,

Той подчерта, че „Анадолу” е едно от малкото болнични заведения, които изпълняват мултидисциплинарен подход на лечение в областта на онкологията в реални условия.

С най-новата технология Трубеам продължителността на лечение на онкоболните тук се съкрaщава с 50%. Целта е да се избегне смъртта на онкоболния, както и да се продължи живота му посредством специфични лекарства, разработени през последните години, т.нар. „таргетирани антитуморни лекарства”.

Отделението по гинекологична онкология има капацитета да лекува всички видове гинекологичнни злокачествени образувания – като:

 • рака на шийката;
 • маточния рак;
 • рака на вулвата;
 • вагинален рак;
 • трофобластични тумори, свързани с бремеността.

Лечение на гинекологичния рак тук се извършва, чрез радикална хирургия с методите на лапароскопия и роботизираната хирургия. Според турските специалисти при тях ракът на гърдата попада в списъка на лечимите заболявания.

Педиатричната онкология регистрира също висок процент на успеваемост в борбата с онкозаболяванията. По последни данни 130 на 1 млн. деца на възраст под 15 години се разболяват от рак. Центърът по трансплантация на костен мозък е с капацитет да обслужва по 22 пациента едновременно.

Освен специализирано здравно обслужване, пациентите получават индивидуална грижа и подкрепа

Това се случва от първия момент на пристигането си, дори и през следболничния и възстановителен период. Международният отдел на „Анадолу” разполага с 48 специалисти на пълно работно време и с преводачи от 16 езика, които правят престоя на пациентите и техните роднини в болницата комфортен.

Пациенти от САЩ посещават болницата за процедури ин витро, за хирургични намеси, свързани със заболявания на зъбите и сърдечно-съдовата система.

Ембриологичната лаборатория към болницата разполага с изключителна техническа инфраструктура и опитен персонал, за осъществяване на всички необходими процедури във връзка с безплодието, вкл. асистирана, механична или лазерна подготовка, замразяване на ембриона и посявка за бластоцитоза. А чрез метода метаболомика степента на успеваемост при асистиранато оплождане се увеличава до 50% твърдят турските спецалисти.

Центърът предлага и цялостни скринингови програми, разработени за преглед на здрави лица с цел да информира обществеността за превантивни мерки в борбата с рака като следва непосредствено стандартите на изследване, диагностициране и лечение на раковите заболявания, разработени и прилагани от Johns Hopkins.

От центъра дават безплатно второ медицинско мнение, за целта цялата документация, преведена на английски, се изпраща при тях и в рамките на 24 до 48 ч пациентите получават отговор. Това не важи за случаите, когато се налага ревизия на хистологията.

Източник: Румяна Маринова

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg