Продължете към съдържанието
Начало » Статии » Анадолу Медицински Център в топ 10 по здравни услуги в света

Анадолу Медицински Център в топ 10 по здравни услуги в света

Анадолу Медицински Център работи в тясно сътрудничество с американския институт Джон Хопкинс Медисин. Там лекарите периодично подобряват знанията и уменията. Също усвояват иновативни подходи и ефективни модерни клинични програми. За кратко време Центърът, придоби популярност заради:

  • добрите специалисти;
  • мултидисциплинарния подход;
  • иновативните технологии;
  • индивидуализираното лечение на рак;
  • прилагането на персонализирана терапия.

В наскоро публикуван материал на онлайн изданието UsNews.com се казва, че нараства броя на здравно неосигурените американци, които търсят алтернативи за получаване на необходимата медицинска грижа от чуждестранни международно акредитирани болници и такива, афилиирани от американски здравни институции. Факт е, че американските болници, с най-висок рейтинг, инвестират в различни части на света, като предоставят услуги както на жителите от съответния регион, така и на тези, които търсят лечение в чужбина.

Професионализмът на специалистите в Медицинския Център ги отвежда до девето място в класацията "Световни Топ 10 болници“

Тази класация е на популярното здравно списание „Световно здравеопазване„, в което се оценяват институциите, предоставящи най-добрите здравни услуги в целия свят. „Анадолу Медицински Център е лидер в областта на онкологията посредством Центъра за трансплантация на костен мозък и приложението на технологичните продукти за лечение на рак – IMRT и Cyberknife“, се казва още в списанието.

В последно време медицинския туризъм показва устойчива тенденция на растеж. Онлайн изданието UsNews.com посочва за пример Линда Уолкър от САЩ, която споделя впечатления от посещението си в Анадолу Медицински Център в Истанбул по повод операция на колянната й става. „Независимо дали ще сте във филиал на Джон Хопкинс в Балтимор или в Истанбул, вие имате достъп до най-добрите специалисти в целия свят“. Тя изказва благодарности и към екипа на международния отдел, който е организирал нейното пътуване и се е грижел за нея по време на престоя й в Турция. „Ако се случеше така, че имам проблем с комуникацията, от Центъра ми осигуряваха преводачи, на които можех да се обадя по всяко време“, споделя Линда и допълва, че условията са безупречни и е налице изключителна грижа към пациента.

Топли чувства и респект към екипа споделят и българи, успешно лекувани в многопрофилната болница в Истанбул.

„Условията в клиниката са много добри. Удобно е – има и хотел. И по този начин хем си изолиран и не усещаш атмосферата на болницата, хем си в рамките на болничното заведение. Препоръчвам Анадолу Медицински Център на всеки, който има нужда, защото знам, че това е мястото за лечение. По отношение на лекарите – те са много добри – проф. Кейхан Енгин е в топ 5 в света като специалист в своята област, проф. Юскент също е изключително добър като онколог“, споделя съпругата на Иван Любомиров*, който се лекува от рак на дебелото черво.

Анатолий Здравков, лекуван успешно от рак на медиастиналната област – „Впечатлен съм от вниманието. През половин час някой идва да пита как си, имаш ли нужда от нещо. Няма място за сравнение. Когато имаш по-специални интервенции и процедури, тогава съвсем не те оставят сам. Докато си помислиш да натиснеш копчето и да извикаш някой – и сестрата вече е на вратата. Всичко е въпрос на организация, на дисциплина, на отношение“.

Такова е и мнението на Любомира, майката на осемгодишния Кристиян Кръстев, лекуван от тумор между прешлените на вратлето „Изключителни хора, човечни и с добри сърца. Те не изпълняват само задълженията си. Те знаят как да те предразположат, знаят как да ти дадат сигурност. Бях прочела за топлото приятелско отношение на екипа и наистина се оказа така. Непрекъснато си говореха с Кристиян, обясняваха му, даваха му възможност той да се изкаже, да не се притеснява да задава въпроси. Детето ми се чувстваше добре там, а това беше най-важното“.

От създаването си през 2005 година досега Анадолу Медицинският Център следва неотлъчно своята мисия

Тя е да предлага здравно обслужване на световно ниво. Медицинският център в Истанбул прилага диагностика и лечение  в областта на онкологичните заболявания, радиационна онкология (Трубим и Кибер нож), общата хирургия, кардиологията, неврологията, женското здраве, неврохирургия, петиатрична онкология, ортопедия.

За повече информация – www.anadolumedicalcenter.bg

(*Името е променено по желание на пациента)

Свържете се с нас

гр. София
бул. Г.М. Димитров 62
+359 2 441 06 62
+359 882 10 39 40
+359 878 60 14 19
amc_sofia@abv.bg

гр. Пловдив
бул. Асеновградско шосе 2Б
+359 32 51 15 92
+359 888 50 14 86
+359 878 60 14 19
amc_plovdiv@abv.bg